Flexibele kinderopvang

Flexibiliteit en zekerheid, voor u en uw kind.
Dat is Voor dag en Dou.

Onze kinderopvang is, op alle locaties, ruim en licht van opzet. Een aparte slaapruimte zorgt voor rust, het meubilair is nieuw en van hoogwaardige kwaliteit en de groepsruimte is sfeervol ingericht.

Leidsters
Voor kinderen is het belangrijk dat er stabiliteit en rust geboden wordt. Ook wanneer u gebruik wenst te maken van flexibele kinderopvang of BSO. Daarom werkt Voor dag en Dou met vaste leidsters. Met twee of drie vaste gezichten op de groep wordt de opvang vormgegeven. Dat is fijn voor u en voor uw kind: de leidster is altijd bekend.

Gemak
Wat neemt uw kind mee naar de opvang? Een setje schone kleding, een speen of knuffel en eventueel zuigelingenvoeding. Alle andere zaken zoals eten, drinken, slaapzak, luiers verzorgen wij voor u. We koken dagelijks een warme maaltijd voor uw kind en/of verzorgen het ontbijt. Desgewenst kunt u uw kind in de avonduren gedouched en in de pyjama weer mee naar huis nemen.

Activiteiten
Op de jaarplanning kunt u zien welke met thema's de kinderopvang en BSO per maand werken. Alle activiteiten van die maand worden in het thema-jasje gegoten. We knutselen, zingen, lezen en spelen met het thema van de maand. Aan het einde van de maand krijgt u natuurlijk alle knutsels van uw kind mee naar huis, zo kunt u de ontwikkeling van uw kind heel praktisch volgen.
Naast de activiteiten op de groep, gaan we natuurlijk ook veel en vaak naar buiten! We hebben eigen speelplaatsen op elke locatie, maar beschikken ook over een personenbus waarmee we wat verder weg kunnen. Naar het bos, een speeltuin, een boerderij: overal valt wel wat leuks te doen!

Communicatie
Ieder kind op de kinderopvang krijgt van ons een eigen schriftje. Bij de zuigelingen schrijven we vooral over voedingen en slaaptijden, maar hoe ouder uw kind wordt hoe meer het op een dag bij ons zal gaan ondernemen. U krijgt een beschrijving van de dag en soms illustreren we dat met een foto. Het schriftje is een communicatiemiddel voor beide partijen, wij vinden het leuk (en handig!) om vanuit huis te lezen wat uw kind doet, bezig houdt of heeft meegemaakt. Dit schriftje is een document om te bewaren!

Natuurlijk is er op deze site meer relevante informatie over de kinderopvang bij Voor dag en Dou. Informatie over de jaarplanning, tarieven, het pedagogisch beleid, de tarieven en bijvoorbeeld onze huisregels, kunt u terug vinden bij de betreffende locatie of via Over Ons´.